2012-03-04 ? 21:59:33

Balsammetoden - Rebecca

Igår surfade jag runt på hårkurer. Jag har lockigt hår, som säkert många vet. Rätt fint, och så, men det är så torrt och risigt!
Jag kom över en sida som heter lockig.se, och där hittade jag någonting som jag blev ytterst nyfiken på. Balsammetoden! (även känd som no 'poo).
Det går ut på att man helt utesluter schampo och istället rengör med balsam (ja det låter lite konstigt, men det kanske funkar!). Syftet med denna metod är att man inte sliter håret med alla dessa sulfat- och silikontillsatser som finns i de flesta schampo och balsam för att 1: få håret att verka mjukt (silikonerna) och 2: lösa upp dessa silikoner (sulfaterna). Så jag ger det en chans, för det verkar fungera för många (speciellt lockiga), och att jag dessutom inte behöver lägga ner så många hundralappar på jättedyra schampon som dessutom inte riktigt verkar hjälpa.
Det bästa med detta är att det knappast gör håret något illa om det inte visar sig att det fungerar, och balsamena kan jag ju i så fall använda ändå till vanligt schampo.
Imorgon börjar mitt nya hårliv med en sista-gången-schampo tvätt (för att få bort alla silikoner) och sedan kör jag!

(detta inhandlade jag idag - två stycken balsam och ett sista-gången-schampo)
Förövrigt har jag packat idag för kommande veckan - min familj och jag + en annan familj ska upp till Borgafjäll och åka massa slalom, känns awesome! Jag har inte åkt bräda något i år, så det känns extra kul att bara vara i backen den här veckan som kommer.
Får se om det går att blogga därifrån, annars får jag skriva senare om hur det var.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!