2012-03-31 ? 20:48:26

Kontraster-Lovisa

Snö igår och nästa dag sol och varmt. Solen välkomnades i morse då den sken in genom fönstret och det fina vädret resulterade i en sväng ner till havet. Det blåste lite kallt men lite sommarkänsla var det i allafall! Jag brukar gilla vintern men i år har jag längtat till sommaren, så nu får den gärna komma, med allt som hör till.
...
...
2012-03-30 ? 22:41:08

Kung Bore gör comeback-Lovisa

Idag snöade det och den varma ljusa våren var som bortblåst. Istället fick man dra upp jackan och dra in händerna för att motarbeta ett bortfall av förfrusna fingrar. Men vackert var det och jag trotsade blåsten för att klampa ut på lägdan med kameran i högsta hugg. Allt för att föreviga Kung Bores comeback.
Jag Hann även testa att exponera för en HDR bild! spännande, men jag blev inte 100% nöjd så det blir mer övning :)


...
HDR bild ovan, övning ger färdighet

2012-03-29 ? 11:32:02

Hitta inspirationen mittemellan - Rebecca

Såhär mellan den fina, vita vintern och våren då allt börjar grönska så är det så tråkigt fotoväder. Inspirationen vill inte riktigt infinna sig när det bara är brunt överallt. Snön är slaskig och gråbrun, gräset som tittat fram är brunt och lika dött som ett ruttet äpple, träden är bara tråkiga utan några löv alls och det är blött och skitigt så långt ögat kan nå. Det är inte så lätt att fota något bra då va?
Därför har jag några tips att dela med mig av till sådana som ändå har behovet av att fotografera;
  • Fota inomhus.
Hur tråkigt det än låter kan man få ett par rätt bra bilder, och så håller man ju sig själv i trim med kameran (och i detta fall så behövs det, för jag har varit så dålig på att både uppdatera på bloggen och att fotograferat något överhuvud taget). Det bästa är om man till exempel hittar ett roligt instrument att fotografera, eller kanske en katt (katter är ju awesome, eller hur?!) eller en god bit kladdkaka.

...

...

...

...

...

  • Hitta det fina i slasket
(mycket lättare när det väl infinner sig någon liten tussilago bland allt grus som kommunen aldrig tycks ta bort - rackarns att jag inte bodde längre söderut!)

  • Egobilder!
Öva på dina ansiktsskills (här kommer några favoriter i repris)
...
...

  • Spontanfotografering.
Grabba med dig kameran överallt och fota allt du ser och får uppleva! Kanske blir det något bra av det också!

...
Eller... Helt enkelt kombinera detta och ta en egobild utomhus i slasket, på en spontant ställe.

(Ignorera de facto att jag inte ser riktigt klok ut, haha.)

Skulle ni ändå inte lyckas med en bild på dessa punkter, så har du ju i alla fall fått lite frisk luft!
2012-03-27 ? 21:45:12

Träning? Oh yes! - Lovisa

Motivationen på topp? Oh yes! Vårsolen kan göra under och just nu toppar den min motivation till max, jag tränar lika många pass i veckan men just nu med dubbelt så bra go och magkänsla.
För övrigt så har jag fått upp ögonen för crossfit. Sjukt inspirerande! En tävling/träningsform då man verkligen tänjer på sina gränser, inkluderar de flesta atletiska lyft såsom frivändning, ryck, marklyft mm. Chins armgång-you name it. Det faccinerar mig, hur mycket man klarar av och hur mycket man kan tänja på sina egna gränser. Jag vill inte backa för något.
...
...
Väldigt snygga träningstights från MXCD sports.
2012-03-23 ? 13:47:43

And again, FRIDAY - Rebecca

Det är komiskt hur man nästan maniskt räknar ner veckan till den dagen alla väntar på (ja, åtminstone jag i alla fall) - nämligen fredag. Man är som i ett töcken under veckan. Vaknar, gör det som ska göras, lägger sig och äter därimellan. Sedan går det om nästa dag. Men idag, fredag, då är jag på gång!

...
Firar fredagen med lite glass och hallon - fast som ni ser så hann jag äta upp det innan jag fångade en bild!

Mamma firade fredagen med att köpa hem hennes favoritblomma - tulpanen.

Pluggplugg

Nu ska jag plugga lite innan jag och ett antal till ifrån klassen ska käka thaimat ihop, och sedan se Hungerspelen på bio. Awesome!
2012-03-22 ? 10:40:08

HDR utmanigen- Lovisa

Jag känner att jag har stagnerat lite grann på foto och redigeringsfronten, så det är dags att ge sig på något nytt! Jag har länge funderat på att fota HDR bilder (high dynamic range images) vilket syftar på att man fotar massa bilder på samma motiv men med olika exponeringsteg på varje bild. Man sammanfogar dessa i photoshop och effekten blir riktig snygg!
När man fotar bilder i olika exponeringssteg så kan man återge den mörkaste skuggan och den högsta högdagern i en bild- kontrstrikt!
...
...
Alla bilder från google
2012-03-20 ? 20:41:28

Självdistans med tant Agda!-Lovisa

Jag Tror verkligen att det är jätteviktigt med självdistans, att kunna driva med sig själv och inse sina brister för att kunna utvecklas vidare här i livet. Här nedanför bjuder jag på självdistans al'a Lovisa, det vill säga hur jag ser ut då jag tussar runt en sen kväll hemma. Precis innan jag ska gå och lägga mig så åker morgonrocken och tant-turbanen på! (jag lovar, såhär kommer jag se ut då jag är 80+). Min mamma klagar med jämna mellanrum på hur himla pinsam jag är, trots att det bara är hon och jag hemma ;)

Detta är för övrigt ett superbra knep om man vill tillföra fukt till håret och få det lockigt utan att börja med någon balsammetod. Två hårband och några hårnålar och lite leave in balsam- sen bakar du in håret runt hårbanden. Till en riktigt Tant Agda Krans! Inga värmetänger superfint resultat och dessutom är det bara att gå o lägga sig när man är klar!
...
...
Foto: Louise Berglund hägguist
2012-03-16 ? 18:35:47

Godbitar-Lovisa

Livet kan stundvis vara så himla jävligt och svårt. Många gånger en kamp i motvind, förhoppningsvis med gott resultat. Men det är så viktigt att vara här och nu och att ta sig tid att njuta av såväl stora som små gobitar!
...
Vårsol
En fin och praktisk frisyr
En sprallig vovve
Musik och mer musik
Fotografering
Träning och friluftsliv
Lyxiga frukostar och matlagning
...
Du behöver dem för att ta dig framåt, så börja njut!
2012-03-14 ? 17:08:04

En Apigt Glad Tjej!-Lovisa

Jag vet Inte riktigt varför, om det är vädret, de fina människorna som omger mig eller att jag just slog tån i stolen. Men jag är så jädra glad i dag! Det känns så lyxigt Att jag i flera dagar har varit på sådant fint humör utan någon speciell anledning. De behövs, energikickar som tar dig framåt!
Ska Gladeligan masa mig iväg på mitt arsle för att boxas nu.
See ya in da boxing ring!
2012-03-12 ? 18:45:12

Sportlovsvecka - Rebecca

Jag och min familj har som jag tidigare nämnt spenderat lovet tillsammans med en annan familj i en fjällort som kallas Borgafjäll. En väldigt, väldigt liten ort. Typ ett Ica, en slalombacke och inget mer, men trevligt var det ändå!
Vi hyrde en stuga någon kilometer ifrån backen, och att kliva in i den var som att transporteras tillbaka till 70-talet! Det var grön-brunrandiga väggar, möbler i samma stuk och ett gult kylskåp. Den enögda ugglan som hängde på väggen var nog inte bara jag som tyckte var lite läskig, men den hade nog sin charm också. Stugan räckte gott och väl till oss, jag kan nog till och med påstå att den var rätt charmig hela den. Tyvärr tog jag inga bilder på den, ångar det nu lite i efterhand.
Vi åkte i alla fall massor av slalom på dagarna (jag åkte självklart snowboard), och på kvällarna åt vi god mat och spelade sällskapsspel och annat roligt. Fördelen med att ha en tjock-teve som bara har ettan, tvåan och fyran är att man får mycket mer tid med varandra. Fast, helt teknologifria var vi nog inte. Förutom att vi såg halv åtta hos mig och sveriges mästerkock hade vi en ipad med oss som barnen roade sig med. Till och med jag fick peta lite på den (garageband är ett fantastiskt påfund!)
Jag passade på att fota lite fjäll när vi åkte i backen, eftersom att det var så otroligt fin utsikt. Det var dock rätt kallt om fingrarna, vilket gjorde att jag tog upp kameran snabbt som ögat, avfyrade en salva bilder och hoppades på det bästa. Några fina bilder blev det ändå, trots att jag inte kollade igenom inställningar eller något sådant.
Mamma var en mycket flitigare fotograf än jag och fotade mig när jag åkte i backen. Jag vågade inte riktigt fota mitt i backen med min systemkamera, men mammas telefonkamera dög fint!
Sammanfattningen av denna vecka med ett ord är; awesome! Besöker gärna Borgafjäll igen.
2012-03-10 ? 20:41:57

Att baka en kaka-Lovisa

Jag är den knäppa typen som inte tycker att sött är lika med jättegott och därmed så blir det inte så mycket godis/kakor för min del. Men ibland slår signalsubstanserna i min hjärna slint vilket leder till att bakbunken åker fram! Sen är det alltid kul att visa sina skills i köket då man ska bjuda andra! Lördagen bjuder på blåbärskladdkaka med hallonkräm och färska hallon!
...
...
...
...
...
2012-03-08 ? 17:39:58

Det stora blå- Lovisa

...
...
...
Det finns något större än oss själva, så stort och hotfullt, så sanslöst vackert
Och om du är alldeles tyst och bara lyssnar
så kommer du att höra musik
2012-03-04 ? 21:59:33

Balsammetoden - Rebecca

Igår surfade jag runt på hårkurer. Jag har lockigt hår, som säkert många vet. Rätt fint, och så, men det är så torrt och risigt!
Jag kom över en sida som heter lockig.se, och där hittade jag någonting som jag blev ytterst nyfiken på. Balsammetoden! (även känd som no 'poo).
Det går ut på att man helt utesluter schampo och istället rengör med balsam (ja det låter lite konstigt, men det kanske funkar!). Syftet med denna metod är att man inte sliter håret med alla dessa sulfat- och silikontillsatser som finns i de flesta schampo och balsam för att 1: få håret att verka mjukt (silikonerna) och 2: lösa upp dessa silikoner (sulfaterna). Så jag ger det en chans, för det verkar fungera för många (speciellt lockiga), och att jag dessutom inte behöver lägga ner så många hundralappar på jättedyra schampon som dessutom inte riktigt verkar hjälpa.
Det bästa med detta är att det knappast gör håret något illa om det inte visar sig att det fungerar, och balsamena kan jag ju i så fall använda ändå till vanligt schampo.
Imorgon börjar mitt nya hårliv med en sista-gången-schampo tvätt (för att få bort alla silikoner) och sedan kör jag!

(detta inhandlade jag idag - två stycken balsam och ett sista-gången-schampo)
Förövrigt har jag packat idag för kommande veckan - min familj och jag + en annan familj ska upp till Borgafjäll och åka massa slalom, känns awesome! Jag har inte åkt bräda något i år, så det känns extra kul att bara vara i backen den här veckan som kommer.
Får se om det går att blogga därifrån, annars får jag skriva senare om hur det var.
2012-03-04 ? 00:48:57

Stars-Lovisa

En kall stjärnklarnatt då tystnaden råder. Det är bara knarret från skaren och kamernas slutare som hörs.
Så himla fint!
2012-03-02 ? 20:19:58

Friday night-Lovisa

Äntligen sportlov, det känns så himla välförtjänt! Som att få en banan när man tränat hårt, haha. Skönt är det iaf och sportlov innebär tid till mer träning och kreativitet. Det är något jag saknar hemskt mycket under de fullspäckade veckorna, och vad annat får dig att utvecklas mer som person än att just göra saker du tycker om? Inte mycket. Piano, foto och skönt umgänge-here we come!
Bjuder på några bilder från kvällen, syrran Hanna och flickvännen Towe som kockar=en riktigt trevlig middag!
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!